Hit me with your best shot 2.0

För exakt ett halvår sedan firade jag nyårsdagen en vecka för sent genom att äta pizza, sammanfatta året som gått och skriva ner mål för det kommande året. Idag var det dags för en uppföljning.

Nyårsmålen är i den lilla burken. Lapparna som ligger framme är till ett nytt skrivprojekt.

Hur har det gått hittills då? Av 15 mål arbetar jag aktivt med 13. De två mest krävande målen har jag valt att lägga åt sidan. Kanske orkar jag arbeta med dem senare under året. Flera av målen är inte någonting jag kan bli klar med, snarare handlar det om att utveckla och upprätthålla goda vanor.

Halva 2017 är förbi och det har gått fort. För fort… Jag känner mig ofta frustrerad över att jag står kvar på samma ställe och aldrig kommer någonstans i livet. Men gång på gång får jag påminna mig själv om den inre resan jag gör och att framgång kan se ut på olika sätt. När jag läser min reflektion av 2016 inser jag hur långt jag har kommit. Det här året har jag:

  • börjat fatta beslut mer baserat på vad jag själv vill och mindre på vad jag tror att andra förväntar sig av mig.
  • börjat se tomma dagar i kalendern mer som ett tillfälle till återhämtning och kreativitet och mindre som en panikartad och ofrivillig isolering.

Det är speciellt den senaste månaden jag har känt av den här utvecklingen. Jag har mindre boendestöd p.g.a. semestertider och knappt några aktiviteter alls under sommaren, vilket har gett mig mer tid till reflektion. Det är fantastiskt vilka insikter som kan börja ta form när hjärnan får vila från ständigt ångest och panik.

Att göra sitt bästa behöver inte vara samma sak som att ständigt pressa sig till sitt yttersta. Att göra sitt bästa kan också vara att hitta den där balansen mellan utmaning och återhämtning. Jag kan omöjligt göra mitt bästa om jag ständigt är pressad till mitt yttersta. Jag orkar inte vara rädd hela tiden. Jag behöver återhämta mig, sedan kan jag fortsätta. Fortsätta utmana mig själv. Fortsätta framåt.

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s