Om mitt bloggande…

Jag skrev mitt allra första blogginlägg 16 januari 2009. Det ser ut som följer:

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva både humoristiskt och allvarligt om allt som händer i mitt liv! Eftersom att jag alltid har tyckt om att skriva och mitt liv är så otroligt spännande och oförutsägbart så tänkte jag att det skulle passa bra med en liten blogg! Jag hoppas på att lära mig alla bloggfunktioner så snabbt som möjligt (jag är inte världens mest tekniska människa ska ni veta) så att den här bloggen kan bli till stor nytta och glädje för många! För det tror jag att den kommer bli. Ett liv har många berättelser. Men nu kallar sängen! Så det får bli en annan gång. Och snart hoppas jag! Puss och kram skum banan!

Då var jag 22 år, pluggade på Sigtuna folkhögskola och hade the time of my life. Festade mycket, hade många vänner, var snygg, rolig och spontan. Mitt största problem i livet (förutom olycklig kärlek förstås) var att någon i studentkorridoren flyttade på mitt tvättmedel…

Vad gäller bloggandet var det en kul grej där jag delade med mig av mitt liv till de som ville läsa. Inläggen bestod mestadels antingen av beskrivningar av fester och äventyr eller Youtube videos med tillhörande låttext som beskrev dagens känsla (som ju oftast var olycklig kärlek, haha). De få tillfällen mina inlägg faktiskt innehöll bilder var de alltid hämtade från Facebook och redigerade i Paint.

Allt var så klart inte perfekt på den här tiden. Jag har så länge jag kan minnas haft nära till ångest och depression. Ibland lyckas jag hålla det under kontroll och ibland är det mer påtagligt. Man kan ändå säga att det var lättare under den här tiden när jag började blogga. Det är också därför jag skrev oftare då.

Jag har bloggat från och till i snart åtta år. Under de här åtta åren har jag hunnit med att ha sex olika bloggar, inklusive en helt skyddad blogg och en systerblogg (som bara var synlig för mig och mina systrar där vi alla också kunde skriva inlägg). Det har blivit en hel del bloggande med andra ord. Jag har framför allt lärt mig två saker:

  1. Jag har ingen skyldighet att dela med mig av varje detalj av mitt liv till den här världen. Att skriva vad som helst, speciellt när jag mår dåligt och inte kan tänka klart, är osunt och kan skada mig själv och även de som läser.
  1. Jag har ingen skyldighet att uppdatera med jämna mellanrum och behöver därför inte heller be om ursäkt när det blir glest mellan inläggen eller när det blir en så kallad ”bloggpaus”. Jag bloggar när jag orkar och framför allt, när jag har lust.

Både vi som läser och vi som skriver behöver påminna oss själva om att en blogg, en Youtube kanal, ett Instagram konto eller vilken social kanal som helst, aldrig kan skildra ett helt liv. Det bör inte heller göra det. Allt är inte till för allas ögon och öron.

Eftersom jag inte längre är 22 år tänker jag inte avsluta det här inlägget med ”puss och kram skum banan”. Istället blir det ett ”vi hörs”. 🙂

 

Annonser

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s